Stoholm får sin egen ekspert i livsstilsmedicin

Rikke Østergaard har klinikken RikkeØ i Stoholm, og hun er en af de 12 første danskere, der har gennemført en ny uddannelse, som gør hende til ekspert i livsstilsmedicin.

September sidste år lancerede sundhedsvirksomheden Umahro ApS en ny 6 måneders uddannelse, der henvender sig til læger, sygeplejersker, kostvejledere, fysioterapeuter, diætister og andre, der arbejder med menneskers sundhed. Rikke Østergaard er en af de 12 eneste danskere, der lige nu kan kalde sig Umahro Certificeret Sundhedsrådgiver. Uddannelser skoler deltagerne i, hvordan de anvender kost, ernæring, søvn, afstressning og bevægelse til at øge sundheden hos deres klienter:

Uddannelsen har givet mig et solidt fundament, for at rådgive og hjælpe mine klienter med at få de vigtigste sundhedsfremmende kost-og livsstilsændringer på plads, siger Rikke Østergaard, der er uddannet Umahro Certificeret Sundhedsrådgiver. Et supplement til sundhedsvæsenets tilbud, Deltagerne på uddannelsen er blevet personligt undervist af én af Danmarks førende sundhedseksperter, Umahro Cadogan, der i øjeblikket er fast inventar i anden sæson af TV2 programmet ’Kan man spise sig rask’ og bogaktuel med bogen ’FRA USUND TIL SUND’. Han fortæller, at uddannelsen tager afsæt K.R.A.M.S.S.-faktorerne, der dækker over kost, rygning, alkoholforbrug, motion, søvn og stress:-Vi kommer ikke til at gøre lægerne arbejdsløse med den nye uddannelse, men vi lærer deltagerne på uddannelse at gå i dybden med og integrere de livsstilændringer, der, uden for sundhedsvæsenets rammer, har den største effekt for den enkelte klient. Det er altså ikke en erstatning eller konkurrent til sundhedsvæsenet, men et supplement med fokus på alt det, vi som mennesker selv kan gøre, siger Umahro Cadogan.

Siden Den Nationale Sundhedsprofil i 2010 for første gang blev kortlagt har flere fået et dårligere fysisk helbredt, et dårligere mentalt helbred, flere er blevet overvægtige, flere føler sig trætte, flere har led-og rygsmerter, flere har søvnproblemer, flere har hovedpine, flere føler sig stressede, nedtrykte og ængstelige. Samtidig har Umahro ApS oplevet en kraftig stigning i henvendelser:-Vi vil gerne hjælpe så mange som muligt med at komme til at leve det liv, de ønsker sig og drømmer om. Jeg har jo selv været utrolig syg, men i dag er jeg i stand til at leve symptomfrit, fordi jeg har fået en bevidsthed om, hvordan min krop fungerer og hvilke kost-og livsstilændringer, der var nødvendige. Den mulighed vil jeg ikke fratage andre, men jeg kan simpelthen ikke nå at rådgive de tusindvis af danskere, der henvender sig. Derfor er jeg enormt glad for at Rikke Østergaard nu hjælper danskerne med at opnå den sundhed så mange ønsker, siger Umahro Cadogan.

Det er mit ønske med uddannelsen at kunne give et bredere tilbud og hjælpe mine klienter hele vejen rundt – sammen med uddannelsen her er Rikke Østergaard fysioterapeut og psykoterapeut. Jeg er virkelig glad for den her ekstra viden som jeg også kan anvende når klienter kommer med smerter – det giver andre værktøjer end blot almindelig fysioterapi.